FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KBC Rijeka: zaraženi noro virusom na Odjelu za nefrologiju dobro se oporavljaju

Autor: sjun
RIJEKA, 24. studenog 2010. (Hina) - Svih devetnaest osoba zaraženih noro virusom na Odjelu za nefrologiju dobro se oporavlja, a zabrana posjeta trebala bi potrajati do petka, potvrđeno je danas iz riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti riječkoga KBC-a dr. Marijan Padovan potvrdio je za Hinu da se Odjelom za nefrologiju proširila zaraza noro virusom koja se, osim hranom i vodom, širi i ljudskim kontaktom.

Norovirus je najčešći uzročnik virusnog gastroenteritisa.

Od devetnaest zaraženih osoba njih pet pripada bolničkom osoblju, a svi pacijenti imaju karakteristične simptome akutnoga virusnog gastroenteritisa – povraćanje, dijareju, bolove u trbuhu i mišićima te povišenu temperaturu.

"Infekcija je lagana, bez težih kliničkih implikacija i u većini slučajeva traje po dva dana. Petnaestero inficiranih već je gotovo zaliječeno iako se većinom radi o pacijentima bolnice koji pate od neke druge, teže bolesti. Poduzete su sve higijensko-dijetetske mjere koje će zaustaviti daljnje širenje virusa", rekao je dr. Padovan.

(Hina) xsjun ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙