FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

CHICAGO

Dan zahvalnosti je američki blagdan na kojem se tradicionalno okupljaju članovi obitelji raspršeni diljem SAD-a, ali isto tako i dan na koji se redovito zabilježi najveći broj požara u obiteljskim kućama. Nacionalna udruga za zaštitu od požara objavila je da na Dan zahvalnosti vatrogasci imaju tri puta više poziva nego na bilo koji drugi dan u godini. Većina požara nastaje u kuhinjama gdje nespretni "blagdanski" kuhari pokušavaju ispeći savršenu puricu.

MOSKVA

Ruski premijer Vladimir Putin pohvalio je u utorak američkog glumca Leonarda DiCapria, ističući da je "čovjek i pol" jer je donirao milijun dolara za spas tigrova, te uspio doći na summit u Sankt Peterburg usprkos brojnih problema sa zrakoplovom. "Želio bih vam zahvaliti što ste došli usprkos svim preprekama", kazao je Putin Leonardu DiCapriu na završnoj večeri summita posvećenog spašavanju tigrova. Boeing koji je prevozio DiCapria iz New Yorka za Moskvu morao je hitno sletjeti ubrzo nakon uzlijetanja nakon požara na motoru. DiCaprio je smjesta nastavio put drugom letjelicom ali je ona morala sletjeti u Helsinkiju jer su mu se iscrpile rezerve goriva zbog neuobičajeno jakog vjetra tijekom leta. "Osoba slabijih živaca rekla bi si da možda nema smisla dalje putovati. No gospodin DiCaprio nije takva osoba", rekao je Putin pozdravljajući hrabrost zvijezde "Titanica" i zahvalivši mu na doprinosu od milijun dolara za spas tigrova.

MOSKVA

Imidž čvrstog momka američkog glumca Brucea Willisa bit će korišten u reklamnoj kampanji ruske banke "Trust", objavila je banka u utorak. "Trust", banka srednje veličine po ruskim standardima, izložila je velike postere Brucea Willisa na ulicama Moskve, uz geslo "Trust je kao ja, samo banka". Zvijezda serijala "Umri muški" kao glavno reklamno lice banke mijenja ruskog dizača utega Vladimira Turčinskog, koji je iznenada umro prošle godine. Banka nije objavila koliko će je stajati ugovor s Willisom.

LONDON

Vjenčanje princa Williama, unuka engleske kraljice Elizabete II., i njegove izabranice Kate Middleton održat će se 29. travnja sljedeće godine u Westminsterskoj opatiji, objavljeno je u utorak iz Williamova ureda. Premijer David Cameron je odmah najavio da će tim povodom petak, 29. travnja 2011. biti proglašen neradnim danom. Westminstersku opatiju, gdje se tradicionalno vjenčaju i krune britanski monarsi, gdje je bio i posljednji oproštaj od Williamove majke princeze Diane, od početka se smatralo najvjerojatnijim mjestom vjenčanja. "Mjesto je usko vezano uz kraljevsku obitelj i, naravno, princa Williama osobno", kazao je osobni tajnik princa Jamie Lowther-Pinkerton. Lowther-Pinkerton je dodao da budući bračni par, iako priprema svečanost koju će gledati cijeli svijet, itekako ima u vidu da su mnogi Britanci suočeni s oštrim mjerama štednje u vrijeme svjetske gospodarske krize.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙