FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petorica uhićenih zbog ratnog zločina u Kerestincu sutra pred istražnim sucem

Autor: amat
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad vojnim zarobljenicima u bivšoj raketnoj bazi JNA u Kerestincu policija je uhitila pet osoba koje bi sutra ujutro trebale biti prepraćene istražnom sucu zagrebačkog Županijskog sudu.

U istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda doznaje se da je policija zatražila dodatnih 24 sata radi dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Policija u tom roku treba sakupiti dokaze za podnošenje kaznene prijave nakon čega istražni sudac treba odlučiti hoće li osumnjičenima odrediti zadržavanje u pritvoru.

Kako policija još nije dovršila rad na slučaju na sudu se nisu mogla službeno doznati imena osumnjičenih. Navodno se radi o zapovjednicima i čuvarima u bivšoj bazi JNA koja je naknadno, po sumnjama državnog odvjetništva pretvorena u vojni logor.

Neslužbeno se doznaje da je rad na slučaju započeo nakon prijave bivšeg pripadnika JNA koji je nepoznate počinitelje optužio za ubijanje i mučenje ratnih zarobljenika.

Prema pisanju medija u Kerestincu su se tijekom 1992. i 1993. događala maltretiranja, mučenja, ozljeđivanja pa čak i ubojstva pripadnika bivše JNA, srpskih paravojnih postrojbi i zarobljenih civila.

(Hina) xam yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙