FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Županijska skupština dala suglasnost za imenovanje Marija Meštrovića za ravnatelja DES-a

Autor: pgas
SPLIT, 22. studenoga 2010. (Hina) - Splitsko-dalmatinska Županijska skupština prihvatila je zaključak o davanju "prethodne suglasnosti" za imenovanje Marija Meštrovića ravnateljem DES-a, ustanove koja zapošljava osobe s invaliditetom i koja je već mjesecima predmet političkih sporova u Splitu.

Prije današnjeg glasovanja vijećnici iz koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a napustili su sjednicu jer, kako su objasnili, nisu željali sudjelovati u nezakonitom izboru Meštrovića za ravnatelja te ustanove.

Splitsko-dalmatinska Županijska skupština ima 51 zastupnika, a danas je glasovalo njih 27, od kojih je 25, iz Hrvatske građanske stranke (HGS) i HDZ-ove koalicije koju na županijskoj razini čine još HSLS i HSS, poduprlo Meštrovićevo imenovanje za ravnatelja DES-a, a dva su zastupnika glasovala protiv - jedan iz HSS-a i jedan iz HDZ-a.

DES je u većinskome, 65-postotnom vlasništvu grada Splita, a preostalih 35 posto je u vlasništvu županije. Po zakonu, suglasnost za imenovanje ravnatelja te ustanove moraju dati i županija i grad kao njezini vlasnici. Splitsko Gradsko vijeće prije je dalo suglasnost za imenovanje Meštrovića za ravnatelja te ustanove.

Glavni povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić izjavio je večeras kako je izbor Metrovića za ravnatelja DES-a nezakonit jer on na natječaju nije imao valjanu dokumentaciju, te da nije poštovana ni procedura pri njegovu izboru.

"HUS će organizirati prosvjede i oduprijet će se izboru Meštrovića za ravnatelja DES-a, a pozvat ćemo i ostale sindikate da nam se pridruže", rekao je Marić.

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙