FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštetili državni proračun za 840 tisuća kuna

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. studenog 2010.(Hina) - Četiri osobe su privedene u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, a protiv ukupno devet osoba policija je podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su, utajom poreza i drugih davanja te drugim kaznenim djelima, oštetili državni proračun RH, za 840 tisuća kuna, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Valpovačkome Općinskom državnom odvjetništvu ova je PU kazneno prijavila devet osoba, 39-godišnjakinju, 38-godišnjaka i 34-godišnjakinju iz Donjeg Miholjca, 49-godišnjaka iz Rakitovice, 37-godišnjaka iz Veliškovaca, 39-godišnjakinju iz Valpova, 34-godišnjaka iz Kutine, 41-godišnjaka iz Požege te 26-godišnjaka iz Tenje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičene osobe, od 1. siječnja 2008. do kraja prosinca prošle godine, kao čelnici, suvlasnici ili djelatnici pet poduzeća, izdavanjem fiktivnih računa za kupnju različite robe, na temelju kojih su dobivali povrat poreza, oštetili državni proračun RH za ukupno 840 tisuća kuna.

U istražni centar osječkoga Županijskog suda dovedeni su 39-godišnjakinja i 34-godišnjakinja iz D. Miholjca te 49-godišnjak iz Rakitovice i 39-godišnjakinja iz Valpova. Protiv svih osumnjičenika podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza, krivotvorenja isprava te zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙