FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GO HDZ-a ne podupire smanjenje prava u Zagrebu vezanih uz pronatalitetnu politiku

Autor: dmak
ZAGREB, 17. studenog 2010. (Hina) - U vezi s uvođenjem imovinskog cenzusa za ostvarenje nekih socijalnih prava u Zagrebu, HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađerić izjavila je danas kako nije dobro što se smanjuju socijalna prava izravno vezana uz pronatalitetnu politiku, no zagrebački će Gradski odbor HDZ-a o tome svoje reći na sjednici Gradske skupštine.

Prema danas predstavljenom prijedlogu Proračuna Grada Zagreba za 2011. godinu, od 1. siječnja uveo bi se imovinski cenzus za ostvarivanje nekih socijalnih prava koja je dosad u najvećem dijelu subvencionirao grad, a riječ je o pravu na smještaj djece u jaslice i vrtiće, troškove produženih boravaka u školama, te na besplatni javni prijevoz.

Na državnoj razini rodiljne naknade i dječji doplatak nisu smanjivani i stoga to ne možemo podržati, rekla je Mađerić.

Način vladanja SDP-a i gradonačelnika Bandića u Zagrebu je neodrživ, jer su pred svake izbore predlagali niz mjera kojima se išlo na ruku i podilazilo svim mogućim kategorijama građana nudeći im razna prava, pa se tako došlo do toga da, osim zaposlenih, gotovo nitko ne plaća javni prijevoz što je neodrživo i za puno bogatije gradove, a ne za Zagreb koji ima velikih problema s financiranjem.

Takva politika SDP-a i gradonačelnika Bandića nas je, očekivano, dovela do ruba bankrota, rekla je Mađerić.

(Hina) xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙