FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uoči NATO-ova summita pojačane mjere sigurnosti na portugalskim granicama

Autor: mhaj
LISABON , 16. studenog 2010. (Hina/AFP) - Dvije osobe koje su posjedovale hladno oružje i neprijateljske letke uhićene su u utorak ujutro na portugalskoj granici, gdje je pojačana kontrola u očekivanju predstojećeg NATO-ova summita, izvijestili su službeni izvori.

Španjolac (27) i Portugalac (33) uhićeni su u zoru na graničnom prijelazu Caia/Elvas (istok Portugala), a kod njih su pronađeni anarhistički leci te hladno oružje, među kojima mačeta dugačka 40 cm, stoji u priopćenju policije.

Portugalci su odlučili pojačati kontrolu na granicama u razdoblju od 16. do 20. studenoga kako bi "zajamčili unutarnju sigurnosti i osigurali javni red" za vrijeme trajanja summita Atlantskog saveza, koji će početi u petak u prisutnosti 28 šefova vlada i država, među kojima će biti i američki predsjednik Barack Obama.

Cilj ovih izvanrednih mjera je spriječiti ulazak u zemlju osoba i skupina koji bi mogli remetiti javni red i mir te stvarati neugodnosti i nerede za trajanja summita. Policija je nad graničnim prijelazima između Portugala i Španjolske angažirala i helikoptere. Duž granice postavljeno je devet kontrolnih točaka.

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙