FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski princ William vjenčat će se s Kate Middleton

Autor: bcav
LONDON, 16. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Britanski princ William vjenčat će se iduće godine dugogodišnjom djevojkom Kate Middleton, objavila je u utorak Buckinghamska palača i time prekinula višemjesečna nagađanja o bračnim planovima mladog para.

Dvadesetosmogodišnji William, stariji sin prijestolonasljednika princa Charlesa i preminule princeze Diane, i Kate (28), kći poduzetnika, zaručili su se prošloga mjeseca tijekom odmora u Keniji.

"Princ od Walesa sretan je što može objaviti vjenčanje princa Williama i gospođice Catherine Middleton", stoji u priopćenju ureda princa Charlesa.

"Vjenčanje će biti na proljeće ili ljeto 2011. u Londonu. Pojedinosti o vjenčanju bit će objavljene naknadno", dodaje se.

U priopćenju se ističe da je William o svojim planovima izvijestio kraljicu Elizabetu i zatražio pristanak oca Kate Middleton.

Kraljica i Williamov djed princ Philip izjavili su kako su oduševljeni viješću zbog koje je nakratko prekinuta i sjednica vlade premijera Davida Camerona.

"Premijeru je drago zbog te vijesti i sretnom je paru zaželio sve najbolje", rekao je Cameronov glasnogovornik, a paru je čestitao i čelnik laburista Ed Miliband.

William, koji trenutno služi kao pilot spasilačkog helikoptera Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, upoznao je Middleton 2001. na sveučilištu St. Andrews u Škotskoj.

Vezu su prekinuli 2007. jer je Middleton dosadilo čekati da je William zaprosi.

William je oduvijek govorio da se ne želi oženiti prije 28. godine koju je navršio u lipnju.

Nakon vjenčanja, par će živjeti u Sjevernom Walesu kako bi princ mogao nastaviti vojnu službu.

Kroničari kraljevske obitelji opisuju odluku o vjenčanju kao nešto što se nije moglo izbjeći s obzirom na dugogodišnju vezu u kojoj su i William i Kate izgledali opušteno i sretno.

Nakon njihova povratka iz Kenije, Middletonovi roditelji Carole i Michael proveli su vikend u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Middleton, koja je kao i princ William diplomirala povijest umjetnosti, "normalna" je djevojka koja dolazi iz srednjeg građanskog sloja. Otac je bio kontrolor leta u British Airwaysu u kojem je majka radila kao stjuardesa. Obitelj je kasnije pokrenula privatni posao prodaje opreme za zabave.

Novo kraljevsko vjenčanje bit će u Londonu, ali se još ne zna točno gdje. Princ Charles oženio se princezom Dianom u katedrali sv.Pavla u srpnju 1981. Pogreb preminule princeze, koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997., obavljen je u Westminsterskoj opatiji.

(Hina) xbcav ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙