FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haiti: Dvojica mrtvih u sukobu prosvjednika i mirovnih snaga UN-a

Autor: mtro
PORT-AU-PRINCE, 16. studenog 2010. (Hina/AFP) - Dvojica muškarca su ubijena vatrenim oružjem u ponedjeljak na Haitiju u sukobu pripadnika mirovnih snaga UN-a i prosvjednika koji ih smatraju krivima za izbijanje epidemije kolere, priopćili su mjesna policija i UN.

Mirovna misija UN-a na Haitiju (MINUSTAH) priznala je da je jedan od njezinih "plavih kaciga" u samoobrani ubio jednog naoružanog prosvjednika u Cap-Haitienu, drugom po veličini haićanskom gradu. U neredima koji su izbili ispred baze čileanskih vojnika iz sastava MINUSTAH-a ranjena su šestorica mirovnjaka.

"Plave kacige" su pucale kako bi rastjerale prosvjednike koji su bacali kamenje na oklopna kola UN-a. Pogođeni prosvjednik je nosio oružje i pucao prema vojnicima, rekao je glasnogovornik UN-a.

Drugi mladić pronađen je mrtva u Hincheu, gdje su također izbili sukobi prosvjednika i nepalskih mirovnjaka, ali zasad nema potvrde da je i on žrtva samoobrane vojnika UN-a.

Otkako je na Haitiju izbila epidemija kolere, koja je dosad odnijela tisuću života, među stanovnicima kolaju glasine da su bakteriju kolere u zemlju donijeli upravo Nepalci, što je misija UN-a više puta opovrgla nakon testiranja vojnika.

Misija UN-a za nerede je okrivila političke agitatore koji potiču nerede uoči predsjedničkih i parlamentarnih izbora 28. studenoga.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙