FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 16. studenoga

Autor: dmak
ZAGREB, 15. studenoga 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti OSV) Hrvatska za utorak 16. studenoga:

ZAGREB - Hrvatski će sabor raspravljati o Vladinom prijedlogu državnog proračuna za 2011. i projekcijama proračuna za 2012. i 2013. - zastupnici će o prijedlogu proračuna raspravljati u poslijepodnevnim satima, nakon što prijepodne stajalište o tom dokumentu zauzmu saborski odbori.

Vlada je prijedlog proračuna uputila u saborsku proceduru i njime su proračunski prihodi predviđeni u iznosu od 107,4 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,3 milijarde kuna. Manjak u proračunu iznosio bi 14,8 milijardi kuna, odnosno deficit središnje države bio bi 4,3 posto BDP-a. Prijedlog proračuna za iduću godinu izrađen je na projekciji gospodarskog rasta od 1,5 posto.

Proračunom za 2011. godinu se, u zamrznutim rashodima, osiguravaju dvije milijarde kuna vezano za proces pridruživanja, za kamate 1,1 milijarda kuna više, osiguravaju se sredstva za vojnu opremu, sredstva za mirovine povećavaju se za 163 milijuna kuna, osiguravaju sredstva za porodiljne naknade, sredstava za parlamentarne izbore, referendum o pristupu EU, popis stanovništva, naglasila je premijerka. Vlada je Saboru uputila i prateći zakon o izvršenju proračuna kojim, uz ostalo, predviđa ukupno zaduženje države od 23,2 milijarde kuna, od čega se 9,9 milijardi odnosi na otplatu starih dugova (Trg sv. Marka 7 u 15 sati)

ZAGREB - Svečanost dodjele Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost, u povodu Međunarodnog dana tolerancije, Pavlu Široki Gavranoviću i Kristijanu Vincetiću (u 11 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Javno potpisivanje Ugovora o projektiranju za EU projekte sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda za područje Zagrebačke županije (u 10 sati, Zagrebačka županija, Ulica grada Vukovara 72/V dvorana 17)

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen novi sustav članstva Hrvatskog auto-kluba (HAK), kao važan dio strateškog programa modernizacije, kojim će HAK vozačima omogućiti veće pogodnosti i prava te osigurati veću mobilnost na putovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (u 11 sati, HAK, Avenija Dubrovnik 44)

DREŽNIČKO SELIŠTE - Policijska uprava karlovačka će u središtu mjesta Drežničko Selište, uz državnu cestu D1, uoči obilježavanja 19 godina od progonstva građana Slunja i okolnih mjesta, otkriti spomen obilježje policijskom službeniku slunjske Policijske postaje Nikoli Hodaku, koji je tragično poginuo 8. listopada 1991. godine (13 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Jordan retrospektiva" (u 19 sati, Moderna galerija, Hebrangova 1)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙