FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina do 18. studenog u Zagrebu

Autor: tper
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Na 4. festivalu maslinovog ulja, gastro delicija i vina, koji se od danas do 18. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske.

Festival, čiji je organizator Wine&Gastro Academy Zagreb, prilika je da se najbolja hrvatska maslinova ulja predstave i približe najširoj publici, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Kustos Festivala Leopold Botteri kazao je kako je zahvaljujući festivalu postignut cilj da potrošači kupuju hrvatsko maslinovo ulje i da su ga spremni platiti više od uvoznog ulja.

To jasno potvrđuje da su potrošači prepoznali kvalitetu domaćeg maslinovog ulja i da vjeruju domaćim proizvođačima, istaknuo je.

Dražen Miloloža iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) naglasio je nužnost povezivanja proizvođača i turizma, odnosno prodaje domaćeg maslinovog ulja kroz turizam.

Mišljenja je kako treba raditi na povećanju izvoza maslinovog ulja, posebice u zemlje regije, ali i u Skandinaviju, Veliku Britaniju i druge.

U Hrvatsku se godišnje uveze 1.800 tona maslinovog ulja, a izveze tek 350 tona, kazao je te naglasio važnost mijenjana tog trenda.

I Milo Sršen iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) istaknuo je važnost promocije domaćih proizvoda. Kazao je kako će HTZ i u 2011. nastaviti raditi na posebnoj afirmaciji vina, maslinovih ulja te gastronomiji jer se na taj način želi popularizirati Hrvatska kao zemlja odličnih vina, maslinovih ulja itd.

Tijekom Festivala, koji se održava u zagrebačkom centru Kaptol, posjetitelji će moći besplatno degustirati vrhunske domaće proizvode - maslinova ulja, vina i ostale gastro delicije.

Također će se održati i edukativne izložbe na temu maslina i vina, predavanja o maslinovim uljima kao i "cooking show" u kojem će poznati hrvatski kuhari, udruženi sa maslinarima, pripremati jela s maslinovim uljima.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙