FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: 30-dnevni pritvor osumnjičeniku za ratni zločin u Borovu

Autor: zdra
VUKOVAR, 14. studenoga 2010.(Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Nikola Bešenski odredio je 30-dnevni pritvor za Milana M. (63) iz Borova, jedinog hrvatskom pravosuđu dostupnog od petorice osumnjičenika da su 2. svibnja 1991. godine u prijeratnom Borovu Selu, a današnjem Borovu, počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, hrvatskih policajaca.

Milanu M., koji je uhićen prošlog četvrtka, 11. studenoga, pritvor je određen u Zatvoru u Osijeku.

Istražni sudac Nikola Bešenski donio je odluku o pritvoru i za preostalu četvoricu osumnjičenika za kojima je raspisana tjeralica jer se ne nalaze u Hrvatskoj – Jovana J., Dragana R., Milenka M. i Jovicu V., kojima će pritvor početi teći od dana uhićenja.

Svu petoricu sumnjiči se za zlostavljanje i mučenje sedmorice ranjenih hrvatskih policajaca te još dvojice koje su prethodne noći zarobili (1. svibnja 1991.).

U Borovu je 2. svibnja 1991. iz zasjede ubijeno dvanaest pripadnika vinkovačke Specijalne jednice policije, kada su došli izbaviti dvojicu kolega, koje su tijekom redovite ophodnje u noći s 1. na 2. svibnja zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojba.

Ranjena su 24 hrvatska policajca, od kojih su sedmorica zarobljena i zlostavljana.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙