FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Hornestsi i dalje bez poraza

Autor: dlug
NEW YORK, 14. studenog 2010. (Hina/Reuters) - New Orleans Hornetsi i dalje nižu pobjede i sa skorom 8-0 jedina su momčad u NBA ligi koja ove sezone nema niti jedan poraz. Posljednja žrtva Hornetsa bio je Portland koji je u New Orleans Areni izgubio 87:107.

U domaćim redovima sedmorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, najviše David West i Marco Belinelli po 18 koševa, dok je Emeka Okafor dodao 14 koševa i 12 skokova.

"Ova momčad ima sjajnu kemiju, a to se vidi i na terenu. Krasi nas veliko zajedništvo i dečki su svjesni kako samo zajedništvom možemo do uspjeha," kazao je trener Monty Williams. New Orleans je u svih osam pobjeda uspio zadržati suparnika na manje od 100 postignutih koševa.

"Ključ naše pobjedničke serije je igra u obrani i brza tranzicija u napad. Ova momčad možda nema toliko velikih zvijezda, zbog tog moramo dodatno potegnuti u obrani," dodao je Williams koji je prije dolaska među Hornetse, što mu je prvi samostalan posao, pet godina bio pomoćni trener u Portlandu. U Portlandovim redovima najefikasniji su bili Nicolas Batum sa 16, te Andre Miller sa 14 koševa.

Pobjedu je upisala i vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Boston. Celticsi su na gostovanju u FedEx Forumu nakon produžetaka pobijedili Memphis 116:110. Paul Pierce je ubacio 28 koševa, Kevin Garnett i Shaquille O'neal su dodali po 18 koševa, dok je Rajon Rondo uz 11 koševa imao i čak 17 asistencija. Bio je to treći produžetak Bostona ove sezone i treća pobjeda.

"Očito volimo dramatične završnice," kazao je Pierce, no Bostonov trener Doc Rivers nije bio toliko oduševljen.

"Utakmicu smo trebali dobiti u regularnom dijelu. Bespotrebno smo se dodatno trošili energiju." U redovima Grizzliesa najbolji je bio Zach Randolph sa 21 košem i 11 skokova.

San Antonio je pobijedio Philadelphiju 116:93 ubilježivši šestu uzastopnu pobjedu. Spurse su predvodili Tony Parker sa 24 koša i 7 asistencija, te Manu Ginobili sa 18 koševa. U redovima Sixersa koji su upisali 23. poraz u zadnja 24 gostovanja u San Antoniu najbolji su bili Jrue Holiday (16) i Louis Williams (13).

Miami je slavio protiv Toronta 109:100 uz 31 koš Dwyanea Wadea, LeBron James je dodao 23 koša i 11 asistencija, dok je Chris Bosh postigao 12 koševa. Raptorse koji su izgubili sedam od zadnjih osam utakmica predvodio je Talijan Andrea Bargnani sa 22 koša.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙