FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 13. studenoga

Autor: tmar
ZAGREB, 13. studenoga 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu 13. studenoga.

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će odlikovanje Reda kneza Domagoja s ogrlicom Vidu Stipetiću, umirovljenom admiralu Hrvatske ratne mornarice (15 sati, Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2). Susrest će se i s Antom Sanaderom, županom Splitsko-dalmatinske županije i članovima Županijske udruge slijepih Split (Zagrebačka 17), a potom će obići i kampus Sveučilišta u Splitu gdje će održati predavanje studentima (kampus Sveučilišta, Sveučilišna biblioteka).

SISAK - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor nazočit će na svečanosti završetka radova na JANAF-ovom Terminalu Sisak te će pustiti u probni rad nove spremnike na JANAF-ovom Terminalu (10,30 sati, Capraške poljane 47b ).

PULA - Sindikat Istre i Kvarnera na pulskoj gradskoj tržnici organizira javni prosvjed "za slobodno novinarstvo u Republici Hrvatskoj i potporu novinarima 'Glasa Istre' u štrajku". Kako je najavio predsjednik SIK-a Bruno Bulić prosvjedu će se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Očekuje se da će na prosvjedu govoriti novinari iz svih krajeva Hrvatske kako bi javno "izrazili svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu" (10 sati, gradska tržnica).

VINKOVCI - Konferencija za medije na kojoj će vukovarsko-srijemska policijska uprava izvijestiti o rezultatima kriminalističkog istraživanja, povodom kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u Borovu Selu 1991. godine (12 sati, mala županijska vijećnica)

OSIJEK - Sjednicu će održati Glavni odbor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje novoga romana Hrvoja Hitreca "Što Bog dade i sreća junačka". Riječ je o romanu kojemu je tema društveni, politički i kulturni život u vrijeme bana Josipa Jelačića, a ujedno je i intimna biografija čovjeka koji je obilježio burne godine polovicom 19. stoljeća, a bit će predstavljen u okviru Interlibera (15 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙