FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 13. do ponedjeljka 15. studenoga

Autor: tmar
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja vijesti Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 13. do ponedjeljka 15. studenoga.

Subota, 13. studenoga

---------------------------------------

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će odlikovanje Reda kneza Domagoja s ogrlicom Vidu Stipetiću, umirovljenom admiralu Hrvatske ratne mornarice (15 sati, Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2). Nakon toga susrest će se s Antom Sanaderom, županom Splitsko-dalmatinske županije, a zatim i članovima Županijske udruge slijepih Split (Zagrebačka 17). Potom će obići kampus Sveučilišta u Splitu te održati predavanje studentima (Kampus Sveučilišta, Sveučilišna biblioteka).

PULA - Sindikat Istre i Kvarnera na pulskoj gradskoj tržnici organizira javni prosvjed "za slobodno novinarstvo u Republici Hrvatskoj i potporu novinarima 'Glasa Istre' u štrajku". Kako je najavio predsjednik SIK-a Bruno Bulić prosvjedu će se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Očekuje se da će na prosvjedu govoriti novinari iz svih krajeva Hrvatske kako bi javno izrazili "svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu" (10.00 sati, gradska tržnica).

VINKOVCI - Konferencija za medije na kojoj će vukovarsko-srijemska policijska uprava izvijestiti o rezultatima kriminalističkog istraživanja, povodom kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u Borovu Selu 1991. godine (12,00 sati, mala županijska vijećnica)

OSIJEK - Sjednicu će održati Glavni odbor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje novoga romana Hrvoja Hitreca "Što Bog dade i sreća junačka". Riječ je o romanu kojemu je tema društveni, politički i kulturni život u vrijeme bana Josipa Jelačića, a ujedno je i intimna biografija čovjeka koji je obilježio burne godine polovicom 19. stoljeća, a bit će predstavljen u okviru Interlibera (15 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

Nedjelja, 14. studenoga

-----------------------------------------

SPLIT / TROGIR - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će Hrvatski hidrografski institut (11 sati, Zrinsko-Frankopanska 161). Zatim će otići u Trogir gdje će sudjelovati na sjednici Gradskoga vijeća Trogira (13,10 sati Hotel „Bellevue“), gdje će se i obratiti nazočnima.

Ponedjeljak, 15. studenoga

-----------------------------------------

KAŠTEL SUĆURAC/SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će tvrtku „Cemex Beton“ ( 9,45 sati Cesta dr. Franje Tuđmana bb). Nakon toga uputit će se u Split gdje će se susresti s čelnicima tvrtke „Brodosplit-Brodogradilište“ (11,15 sati, Put Supavla 21), a u 12 sati položit će vijenac na spomenik poginulim braniteljima Domovinskoga rata – radnicima tvrtke „Brodosplit-Brodogradilište“, a potom će se susresti s radnicima tvrtke. Predsjednik će nazočiti i znanstveno-stručnom skupu „Teritorijalni ustroj Republike Hrvatske u kontekstu europskih integracija“ (16 sati, Pravni fakultet, Domovinskog rata 8) gdje će se, kako je predviđeno, obratiti sudionicima skupa. Josipović će nazočit i otvorenju „12. CARNet-ove korisničke konferencije CUC 2010“ (18 sati, Hotel „Le Meridien Lav Split“, Grljevačka 2a, Podstrana). Predviđeno je i obraćanje predsjednika Josipovića, a predsjednik Republike Makedonije Gjorge Ivanov održat će predavanje na temu „Utjecaj ICT-a na razvoj gospodarstva, društva i obrazovanja u zemljama u razvoju“.

VUKOVAR - Centar za religijske studije Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i vukovarska podružnica instituta organiziraju 13. znanstveno-stručni skup "Vukovar '91 - devetnaest godina poslije" (9,30 sati, dvorana Sv. bone pastoralnog centra franjevačkog samostana, Samostanska 5).

SPLIT- U splitskom HNK po prvi će puta u 117 godina dugoj povijesti tog kazališta bit izvedena opera Giuseppe Verdija Machbeth (20,30 sati). Dirigent opere u četiri čina je Ivo Lipanović, redatelj je Petar Selem, dok je Machbet ruski pjevač Jurij Nečajev bariton, a ulogu njegove žene dobila je Grkinja Sofia Mitropoulos sopran. Ivo Knezović je scenograf.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Dubrovnika te kapetan i upravitelj brodova konvoja „Libertas“ Ante Ercegović otkrit će spomen ploču Ivanu Gunduliću i njegovoj Himni slobodi na pročelju zgrade na križanju Gundulićeve i Varšavske ulice (12,00 sati, Gundulićeva 7). Spomen ploča postavlja se kao znak sjećanja na humanitarni konvoj „Libertas“ kojim je probijena pomorska blokada Dubrovnika za vrijeme okupacije tog grada tijekom Domovinskog rata.

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici bit će otvorena izložba Stanko Vraz, u povodu 200. obljetnice rođenja tog istaknutog hrvatskog književnika. Izložbu će otvoriti predsjednik Društva hrvatskih književnika Borben Vladović (12 sati, Ulica Hrvatske zajednice 4).

ZAGREB - Hrvatski institut za povijest organizira međunarodni znanstveni skup "Grad hrvatskog srednjovjekovlja: vlast i vlasništvo" (9 sati, Zlatna dvorana, Opatička ulica).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙