FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraj Harryja Pottera rastegnut na dva filma

Autor: kgab
LONDON, 12. studenog 2010. (Hina/DPA) - Kraj sage o Harryju Potteru je blizu, ali je rastegnut na dva filma pa treba pričekati do ljeta kad u kina dolazi drugi dio filma snimljen prema posljednoj knjizi o mladom čarobnjaku.

Nakon gotovo desetljeća pottermanije, prvi od dva filma snimljena prema posljednoj u seriji knjiga o mladom čarobnjaku i njegovoj borbi protiv zla premijerno je prikazan u četvrtak navečer u Londonu.

Po svih sedam knjiga J.K. Rowling o Harryju Potteru napravljeni su filmovi, ali je odlučeno da u posljednjoj knjizi "Harry Potter i darovi smrti" ima dovoljno materijala za dva filma.

Dok je prvi dio filma premijerno prikazan sinoć, drugi dio se očekuje na ljeto.

U prvom dijelu Harry, Ron i Hermione kreću u opasnu misiju kako bi otkrili i uništili tajnu Voldemortove besmrtnosti. Sami, bez svojih profesora i zaštite profesora Dumbledorea, troje prijatelja oslanjaju se jedni na druge.

U međuvremenu je svijet čarobnjaka postao opasno mjesto za sve Voledmortove protivnike. Rat kojeg su se dugo pribojavali je počeo, pred smrtonošama nitko nije siguran, a oni traže Pottera. Harry otkriva gotovo zaboravljenu legendu o darovima smrti. Ako se legenda pokaže istinitom, mogla bi Voldemortu osigurati apsolutnu moć. Harry se približava zadatku za koji se spremao otkako je došao u Hogwarts - konačnom obračunu s Voldemortom.

Glavne dječje uloge i dalje tumače Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint, iako su danas već dvadesetogodišnjaci.

Film je prepun jezivih scena, ali unatoč njegovoj sumornosti postignuta je ravnoteža. Redatelj David Yates uspjeva u film smjestiti bogatstvo emocija i originalne ideje, smatraju kritičari.

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙