FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 12. studenoga

Autor: tmar
ZAGREB, 11. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 12. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ERDUT - Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednica Vlade Jadranka Kosor nazočit će svečanosti pod nazivom "Budućnost istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema 15 godina nakon Erdutskog sporazuma", priređenoj u povodu 15. obljetnice potpisivanja Erdutskog sporazuma, i tom će se prigodom, kako je predviđeno, predsjednik Josipović i premijerka Kosor obratiti sudionicima svečanosti (12 sati, Trg Branka Hercega 1).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstva udruga vukovarskih branitelja i uručiti odlikovanja uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara (17,30 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZADAR - Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta potpisat će ugovore o dodjeli stipendija učenicima Pomorske škole Zadar i studentima Odjela za promet i pomorstvo Sveučilišta u Zadru. Nakon provedenog javnog poziva stipendije za školsku i akademsku 2010./11. godinu dobila su 182 učenika i 60 studenata pomorskih škola i fakulteta. Od toga, 33 stipendije ostvarili su učenici zadarske Pomorske škole i 16 studenata Odjela za promet i pomorstvo Sveučilišta u Zadru. Za stipendiranje budućih pomoraca Ministarstvo je u ovoj godini osiguralo 6,1 milijuna kuna, a stipendije prima oko 520 učenika i studenata. Projekt stipendiranja provodi se petu godinu za redom radi većeg interesa za pomorska zvanja (14 sati, zadarsko Sveučilište, Trg kneza Višeslava 9.

ZAGREB - U Ministarstvu kulture bit će predstavljena manifestacija "Noć kazališta" koja će se održavati od subote ujutro, 20. studenoga do ranih jutarnjih sati u nedjelju, 21. studenoga. Dosad su se u manifestaciju uključila 54 kazališta iz 24 grada, a predstavljanju će nazočiti i ministar kulture Božo Biškupić (10 sati, Runjaninova 2).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira javnu tribinu pod nazivom "Aktualnosti zdravstvene i socijalne zaštite osoba sa šećernom bolešću u Hrvatskoj danas". Najavljeni su predstavnici zdravstvene vlasti i stručnjaci koji se bave liječenjem dijabetesa (10 sati, hotel Dubrovnik).

ZAGREB - Dokumentarni film "Vaše more, naše more" Jirija Menzela bit će premijerno prikazana u studiju Bajsić u Domu HRT-u. Film je nastao u suradnji s Dokumentarnom programom HRT-a. Očekuje se da će na premijeri prisustvovati i redatelj (18 sati, Prisavlje 3).

ZAGREB - U sklopu sajma Interliber bit će predstavljeno Prvo kolo biblioteke djela Ivana Aralice (13 sati, Zagrebački velesajam)

ZAGREB - U sklopu Interlibera bit će predstavljena knjiga "Za univerzalni humanizam" Ivana Supičića (15 sati, Zagrebački velesajam).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙