FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa od sudionika G20 očekuje pravedna rješenja

Autor: vkla
VATIKAN, 10. studenog 2010. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. zatražio je u srijedu od sudionika summita G20 koji su se okupili u Seulu u Južnoj Koreji, da rade na trajnim, obnovljivim i pravednim rješenjima koja poštuju ljudsko dostojanstvo.

Papa je u poruci južnokorejskom predsjedniku Lee Myung-baku, objavljenoj u vatikanskom dnevniku l'Osservatore Romano, ohrabrio šefove država i vlada da rasprave i "najozbiljnije probleme" koji ih čekaju i ne izgube iz vida da mjere koje kane poduzeti "neće djelovati ukoliko ne budu jamčile vjerodostojan i cjelovit napredak čovjeka".

"Svijet vas gleda i očekuje primjerene instrumente za izlazak iz krize, sa sporazumima koji ne privilegiraju niti jednu zemlju na uštrb drugih", poručio je Sveti otac.

Zemlje G20, koje predstavljaju 90 posto svjetskog gospodarstva, u četvrtak i petak se sastaju u Seulu peti put za redom od prosinca 2008. godine. Cilj ovog summita je spriječiti povratak protekcionizma, izbjeći novu svjetsku krizu nakon financijskog sloma 2008. i smanjiti gospodarsku neravnotežu.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙