FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad dobiti Holcima u trećem tromjesečju

Autor: mpuk
ŽENEVA, 10. studenog 2010. (Hina/dpa) - Holcim, drugi najveći proizvođač cementa u svijetu, izvijestio je u srijedu o padu neto dobiti u trećem tromjesečju zbog slabosti tržišta građevinskog materijala i sezonskih problema, kao što su jaki monsuni u Indiji i loše vrijeme u Meksiku.

Neto dobit pala je na 544 milijuna švicarskih franaka (560 milijuna dolara), smanjivši se za 19,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U razdoblju od srpnja do rujna neto prihodi švicarske tvrtke ostali su gotovo nepromijenjeni u odnosu na isto razdoblje lani i iznosili su 5,6 milijardi franaka.

Holcim je pretekao Lafarge, najvećeg proizvođača cementa, po rastu obujma prodaje, budući da je njegov francuski rival zabilježio slabije od očekivanja rezulate u trećem tromjesečju.

Holcim je istodobno objavio oprezne prognoze za neka razvijena tržišta.

"Osim nekoliko iznimaka, izgledi za europska tržišta gradnje ostaju prigušeni u ovoj godini. I u Sjevernoj Americi očekuje se tek neznatna promjena na strani potražnje", priopćio je Holcim.

Nakon monsuna Holcim očekuje rast u Indiji a potencijal vidi i na ostalim tržištima u razvoju na Bliskom Istoku, Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙