FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAS poslovao s gubitkom u trećem tromjesečju

Autor: mkuz
STOCKHOLM, 10. studenog 2010. (Hina/dpa) - Grupa SAS, operater zajedničkog avioprijevoznika Skandinavian Airlines, izvijestila je u srijedu da je u trećem tromjesečju poslovala s neto gubitkom.

SAS je zabilježio neto gubitak u visini milijardu švedskih kruna (148 milijuna dolara), u usporedbi s neto dobiti od 152 milijuna kruna u trećem tromjesečju 2009.

Prihodi su mu pali na 10,69 milijarde kruna, s 11 milijardi u istom razdoblju lani.

Vršitelj dužnosti izvršnog direktora Jan Dueholm izjavio je da su kvartalni rezultati bili niži zbog 'nekoliko značajnih jednokratnih stavki', ali je dodao da je temeljna dobit poboljšana.

Jednokratne stavke uključuju novčanu kaznu Europske komisije za SAS Cargo u visini 660 milijuna kruna zbog kartelskog udruživanja i vansudsku nagodbu iste članice grupe u SAD-u u vrijednosti 104 milijuna kruna.

U trećem tromjesečju grupa je prevezla 6,6 milijuna putnika, oko šest posto više neto u istom razdoblju prethodne godine.

SAS je nastavio smanjivati troškove, uključujući i smanjenje kapaciteta i osoblja. Postigao je oko 80 posto ciljanih ušteda u visini 7,8 milijardi kruna.

Glavni su vlasnici tvrtke norveška, švedska i danska vlada, s vlasničkim udjelom od 50 posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙