FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bramac zatvara pogon za proizvodnju crijepa u Drnišu

Autor: Anita Vukušić,Davorin Dukić
DRNIŠ/ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Tvrtka Bramac Hrvatska zatvara pogon za proizvodnju crijepa u Drnišu, a za 25 radnika napravljen je socijalni plan zbrinjavanja, priopćeno je danas iz Bramaca.

Tako nakon 13 godina rada od danas prestaje proizvodnja crijepa u drniškom pogonu Bramaca, a time su šokirani i sami radnici koje je o zatvaranju pogona i otkazima danas izvijestio koordinator menadžerskog tima Bramac pokrovnih sistema Krešo Kranjčec.

Zatvaranjem proizvodnje crijepa pogođeno je 25 djelatnika za koje je napravljen usklađen socijalni plan koji u obzir uzima specifične socijalne prilike pojedinih djelatnika, navodi se u priopćenju Bramaca.

Kako je Kranjčec izjavio za Radio Drniš, svi radnici dobit će otpremninu, tvrtka je za njih izradila socijalni plan i pritom su u ozbir uzete socijalne prilike obitelji, broj djece, uzdržava li sam obitelj, ima li djelatnik status branitelja.

Kranjčec je u telefonskoj izjavi za Hinu kazao da je odluka o zatvaranju proizvodnje u Drnišu donesena zbog recesije, gospodarske krize, pada investicija i potražnje u građevinskom sektoru.

"Bramac nikad nije imao blokiran račun, a svoje obveze prema dobavljačima i radnicima uvijek je ispunjavao na vrijeme", kaže Kranjčec te dodaje da uz trenutne gospodarske okolnosti jednostavno više nema mogućnosti za nastavak proizvodnje crijepa u Drnišu.

Opskrba Bramacovim proizvodima tržišta u Istri i Dalmaciji kao i tržišta u Bosni i Hercegovini obavljat će se iz tvornica u Sloveniji i Mađarskoj.

U Drnišu će se i dalje voditi skladište s potpunim asortimanom za lokalno tržište, ističu iz Bramaca.

Zatvaranjem drniške tvornice u Hrvatskoj ostaje zagrebački ured sa sjedištem uprave, te skladišta u Karlovcu i Varaždinu, a sada im se kao skladište pridružuje i drniški pogon.

Bramac će u Hrvatskoj, nakon zatvaranja drniškog proizvodnog pogona, imati 15 zaposlenih, kaže Kranjčec.

Tvrtka Bramac pokrovni sustavi bavi se proizvodnjom crjepova i prodajom krovne opreme, a 1997. godine u drniškoj industrijskoj zoni je kao prvi strani ulagač na tom području sagradila tvornicu crijepa.

Proizvodni kapacitet te tvornice bio je 1,4 milijuna četvornih metara crijepa godišnje, prije početka krize tvornica je radila u tri smjene i zapošljavala 42 djelatnika, da bi s krizom u građevinarstvu u prošloj godini smanjivala broj zaposlenih te uvela četverodnevni radni tjedan.

Bramac Hrvatska je u vlasništvu austrijskog koncerna Bramac Dachsysteme International. Cijeli koncern pokriva tržišta srednje i jugoistočne Europe i do zatvaranja drniške tvornice imao je 13 tvornica crijepa u 12 zemalja. Grupa zapošljava oko 1.300 djelatnika.

(Hina) xavuk/xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙