FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčula: Zatvoreni vaterpolski bazen od kraja 2011. godine?

Autor: ostr
KORČULA, 8. studenog 2010. (Hina) - Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u Korčuli trebali bi završiti u 2011. godini ukoliko se dinamika financiranja bude odvijala prema planu, kazao je danas gradonačelnik Korčule Mirko Duhović tijekom obilaska gradilišta zajedno sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem.

Na gradilištu 40 milijuna kuna vrijednog bazena završeni su betonski radovi i trenutačno se postavlja krovna konstrukcija.

Bazen će imati školjku dužine 33 i širine 25 metara, što je standard za odigravanje vaterpolske utakmice te plivačka natjecanja u malim bazenima.

Oko bazenske školjke gradit će se montažne tribine za 400 gledatelja, svlačionice, tuševi, sanitarni sadržaji, poslovni prostori i ostali sadržaji koji na prvome katu još nisu definirani. Razmišlja se i o gradnji soba za smještaj sportaša radi komercijalizacije sportskog objekta, čiji su ukupni godišnji troškovi procijenjeni na gotovo dva milijuna kuna.

Financiranje bazena ugovorom je planirano na način da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdvaja 27 milijuna kuna, grad Korčula devet, a Dubrovačko-neretvanska županija četiri milijuna kuna.

Saborski zastupnik Branko Bačić je tijekom obilaska radova na gradilištu kazao je kako je u državnom proračunu za 2011. godinu za bazen planiran iznos od 10 milijuna kuna, ali je izrazio nadu da će se taj iznos povećati za 10 do 20 psoto.

(Hina) xhspa yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙