FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 6. studenog 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Prvi postumni album Michaela Jacksona nazvan "Michael" izlazi 14. prosinca, objavili su u petak Epic Records i Sony Music na službenoj stranici umjetnika. Na veselje obožavatelja, dvije diskografske kuća objavile su da će se jedna od pjesama s albuma - "Breaking News", snimljena 2007., moći besplatno skinuti od ponedjeljka na tjedan dana na stranici www.michaeljackson.com. "Kreativni proces nikada nije prestajao za Kralja popa koji je stalno imao u glavi svoj sljedeći album", objašnjava se u priopćenju. Omotnica novog nosača zvuka, djelo slikara Kadira Nelsona, napravljena je od svih omotnica prethodnih glazbenikovih albuma. Michael Jackson umro je 25. lipnja 2009. u Los Angelesu od predoziranja lijekovima u 50. godini.

NEW YORK

Američka glumica Jill Clayburgh umrla je u petak u 66. godini od leukemije, objavio je New York Times. Godine 1978. dobila je nagradu za najbolju glumicu u filmu "Slobodna žena" Paula Mazurskog na filmskom festivalu u Cannesu. Nominirana je za Oscara za najbolju glumicu 1979. godine za "Slobodnu ženu" i 1980. za "Početi iznova" Alana Pakule, film u kojemu glume i Burt Reynolds i Candice Bergen.

WASHINGTON

Američke TV mreže izvijestile su u četvrtak da je NASA-in Istraživački centar Glenn, kraj zračne luke u Clevelandu u državi Ohio, pod policijskom blokadom zbog izvješća o mogućem naoružanom napadaču, da bi se nakon 20-ak minuta otkrilo kako je "prijelomna vijest" ustvari zabuna, jer se radilo o vježbi sigurnosti. "Kompleks u kojem radi 3.400 ljudi stavljen je pod potpunu blokadu u petak ujutro zbog navodnog upada naoružanog napadača, a čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja", objavili su pod natpisom "prijelomna vijest" TV kanali koji 24 sata emitiraju vijesti - MSNBC News, Fox News i CNN - prenoseći izvješća lokalnih televizijskih postaja iz Clevelenda. NewsChannel5, podružnica ABC Newsa, objavila je da je primila izvješća o sumnjivim pucnjima unutar zgrade 77, istraživačkog centra NASA-e koji je pod potpunom blokadom u kojoj sudjeluju deseci policijskih vozila. Novinar CNN-a koji prati NASA-u izvijestio je nakon 20-ak minuta da se radi o sigurnosnoj vježbi u istraživačkom centru svemirske agencije, te da je za lažnu uzbunu krivo prisluškivanje policijskih radio-veza, što rade sve novinske redakcije.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙