FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Matica hrvatska Mostar prosvjeduje zbog najavljene deložacije Puljića

Autor: zkre
MOSTAR, 5. studenog 2010. (Hina) - Matica hrvatska Mostar osudila je u petak najavu deložacije dijela zgrade Vrhbosanske nadbiskupije i rezidencije kardinala Vinka Puljića, upozoravajući da Sarajevo time postaje jednonacionalan grad, a BiH doživljava dodatnu kompromitaciju.

"Mnoge nas vijesti koje dolaze iz Sarajeva upućuju na to da glavni grad BiH postaje sve više jednonacionalan ili etnički čist. Ne želimo vjerovati da je takva situacija rezultat smišljene politike, ali mnogi događaji pa i ovaj slučaj s prisilnim iseljavanjem uzoritog kardinala Vinka Puljića iz njegovih rezidencijalnih prostorija ukazuju na to", priopćila je u petak Matica hrvatska Mostar.

Matica je pozvala predstavnike sudskih i političkih vlasti "da preispitaju smisao i značenje takve odluke te da je preinače u korist prihvatljiva suživota, ne samo u glavnome gradu BiH, nego i čitavoj BiH".

"Upozoravamo da ova deložacija sigurno kompromitira ionako narušen ugled BiH. Također, zapitajmo se što znači kad se glavnom gradu države pred licem svjetske javnosti događaju ovakve stvari, što će se tek događati u dubokoj provinciji koja nije u žiži medija", ističe se u reagiranju predsjedništva Matice hrvatske u Mostaru.

Prema rješenju sarajevskog općinskog suda donesenog sredinom prošlog mjeseca naloženo je da se 17. studenog isprazne prostorije na drugom katu zgrade Vrhbosanske nadbiskupije i predaju obitelji pokojnog agenta Službe državne sigurnosti (SDS) Fadila Smajovića.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙