FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Društvo prijatelja dubrovačke starine ostvarilo veće prihode

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. studenog 2010. (Hina) - U deset ovogodišnjih mjeseci Društvo prijatelja dubrovačke starine ostvarilo je 45 milijuna kuna prihoda od prodaje ulaznica za posjet gradskim zidinama, od čega je 36,6 milijuna kuna neto dobit.

Od toga iznosa, sukladno ugovoru, gradu Dubrovniku pripao je iznos od 18,3 milijuna kuna, izvješćeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika grada Dubrovnika Andre Vlahušića.

Veći prihod u odnosu na prijašnje godine rezultat je, uz ostalo, poskupljenja ulaznica na zidine s 30 na 45 kuna, kazao je Vlahušić. Dobri rezultati ostvareni su i od prodaje turističke kartice koja se od 11. lipnja može kupiti na 43 prodajna mjesta. Tako su do 31. listopada prodane 9.302 kartice te je zarađeno 1,4 milijuna kuna.

Kartica se prodaje po cijeni od 155 kuna u kojoj je uključen obilazak dubrovačkih gradskih zidina, povijesnih znamenitosti, muzeja, te javni prijevoz. Do kraja godine od prihoda turističke kartice i ulaznica za gradske zidine gradski proračun Dubrovnika trebao bi dobiti 48 milijuna kuna, rečeno je.

(Hina) xhspa ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙