FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska liga - Četiri kluba osigurala prolaz

Autor: dlug
ZAGREB, 5. studenog 2010. (Hina) - Nakon četvrtog kola Europske lige poznate su četiri momčadi koje su osigurale 'europsko proljeće'. To su Stuttgart, BATE Borisov, Zenit i moskovski CSKA. Imena ostalih putnika doznat ćemo nakon zadnja dva kola.

Priliku za prolaz imali su i Manchester City, Sporting, Porto i PSG no oni nisu uspjeli ostvariti pobjede, pa će još neko vrijeme morati pričekati na 'promociju'.

Stuttgart i ruski dvojac Zenit - CSKA ostale su jedine momčadi koje i nakon četiri odigrana susreta imaju maksimalan učinak, svih 12 bodova. Posebno je impresivan CSKA koji ima razliku pogodaka 12:1 nakon što je deklasirao Palermo 3:1. Stuttgart ne briljira u Bundesligi, no u Europi gura sjajno. U četvrtom kolu na gostovanju je pobijedio Getafe 3:0, dok je Zenit prolaz potvrdio pobjedom u Splitu. BATE Borisov je osigurao prolaz u skupini E. Bjelorusi nakon četiri kola imaju 10 bodova, tri više od kijevskog Dynama, a po sedam više od AZ-a i Šerifa. Bjeloruski prvak će tako po prvi put u povijesti 'prezimiti' u Europi.

Od europskih velikana u najvećoj je 'drami' Juventus koji je u četvrtom kolu u Torinu odigrao 0:0 protiv Salzburga. Juve je sve četiri utakmice remizirao i ima tri boda zaostatka za vodećim dvojcem iz skupine Lechom iz Poznana i Manchester Cityjem.

U problemima su još tri talijanska kluba, Palermo, Sampdoria i Napoli. Palermo je na trećem mjestu skupine F sa četiri boda minusa za praškom Spartom. U toj skupini CSKA je već osigurao prolaz.

Sampa gleda u leđa PSV Eindhovenu i Metalistu iz Harkiva. Nizozemci imaju 10, Ukrajinci 7, a Talijani pet bodova. Treću poziciju drži i Napoli u skupini K sa tri boda. U vodstvu je Liverpool sa 8 bodova, dok Steaua ima pet bodova.

Na rubu ispadanja je i lider Bundeslige Borussia Dortmund. Sevilla vodi u skupini J sa devet bodova, PSG ima bod manje, a Borussia leži na trećem mjestu sa pet bodova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙