FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 5. studenog

Autor: sbak
ZAGREB, 5. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 5. studenoga

BRUXELLES - Na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Hrvatske EU, koja će se održati na veleposlaničkoj razini, Hrvatska će zatvoriti pregovore u poglavljima Sloboda kretanja kapitala, Prometna politika i Institucije. Nakon toga za zatvaranje će ostati još devet poglavlja, odnosno 10 ako se računa poglavlje Ostala pitanja. O poglavljima Institucije i Ostala pitanja ne vode se pregovori.

VARŠAVA - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjeluje na 12. Sastanku predsjednika parlamenata Regionalnog partnerstva, zajedno s kolegama iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunjske i zemlje domaćina, Poljske. Drugi dan sastanka posvećen je europskoj politici dobrosusjedstva, posebice tzv. "istočnoj dimenziji", a Bebić će održati govor na temu "Dobrosusjedski odnosi".

ZAGREB - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) organizira međunarodnu konferenciju "Žene u politici: Strategije za postizanje rodne jednakosti" uz potporu francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Cilj konferencije je povećanje i poticanje sudjelovanja žena na mjestima odlučivanja, a posebice u politici. Skup će otvoriti francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier, senatorica i predsjedavajuća Delegacije za ženska prava u francuskom Senatu Michele Andre, te savjetnica hrvatskog predsjednika za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš i Gordana Obradović-Dragišić iz CESI-a. U radu konferencije sudjeluju aktivistkinje, dužnosnice i političarke iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Francuske. Konferencija se održava u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1 s početkom u 9 sati.

SARAJEVO - Završava jubilarno 50. zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine nakon čega je predviđena konferencija za novinare.

MUMBAI, Indija - Američki predsjednik Barack Obama doputovat će u posjet Indiji na početku svoje 10-dnevne azijske turneje tijekom koje će također posjetiti Indoneziju, Južnu Koreju i Japan.

NICA - Kineski predsjednik Hu Jintao sastat će se s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙