FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeremić od Tadićeva posjeta Vukovaru očekuje doprinos pomirbi

Autor: dger
SARAJEVO, 3. studenoga 2010. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u srijedu u Banjoj Luci kako od posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru, najavljenom za četvrtak zajedno s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, očekuje da bude nov doprinos normaliziranju odnosa i pomirbi u regiji.

„Dobro je da svi što više uradimo na normaliziranju odnosa i pomirbi. U tom smislu susreti dvojice predsjednika (Hrvatske i Srbije) imat će dodatnu važnost i dati značajan doprinos općoj situaciji u regiji“, kazao je Jeremić novinarima nakon sastanka kojega je imao s predsjednikom Vlade Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Jeremić je dodao kako pomirbi doprinosi i izjava novoizabranog bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića kojom se on početkom tjedna u intervjuu beogradskoj televiziji B 92 ispričao zbog nedužnih žrtava koje su prouzročili pripadnici Armije BiH.

Predsjednik Vlade RS i prije razgovora s Jeremićem tijekom dana je kazao kako Tadićev odlazak u Vukovar ima važno simbolično značenje jer sve žrtve zaslužuju poštovanje.

"Bez obzira na kojoj strani su se dogodile, žrtvama treba odati počast, a zločince koji su počinili zločine treba zatvoriti", kazao je novinarima Dodik.

Dodik i Jeremić razgovarali su o suradnji tijela vlasti RS i Srbije, a premijer RS posebno je istaknuo kako je šefu srbijanske diplomacije prenio uvjeravanja kako vlasti tog entiteta neće dopustiti da BiH prizna neovisnost Kosova.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙