FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usporavanje njemačke kemijske industrije u trećem tromjesečju

Autor: vmom
FRANKFURT, 3. studenog 2010. (Hina/dpa) - Njemačko udruženje kemijske industrije u srijedu je izvijestilo o rastu prihoda i proizvodnje od svega 0,5 posto u trećem tromjesečju u usporedbi s prethodna tri mjeseca, u kontekstu naznaka usporavanja globalnog gospodarstva.

Na godišnjoj razini proizvodnja u kemijskom sektoru uvećana je u trećem tromjesečju za 10 posto dok su prihodi porasli za 17 posto, pokazuju podaci Njemačkog udruženja kemijske industrije (VCI).

Predsjednik toga udruženja Klaus Engel upozorava da snažan oporavak njemačkog kemijskog sektora nakon prošlogodišnje duboke globalne recesije počinje gubiti zamah.

"Ubrzani oporavak kemijske industrije sada je iza nas", poručio je on.

Za kemijsku industriju, jedan je od najvažnijih izvoznih sektora Njemačke, u tome udruženju ostaju pri prognozama prihoda u visini 18 posto u ovoj godini i rasta proizvodnje za 11 posto.

Vodeće njemačke kompanije iz ključnog kemijskog sektora izvijestile su o snažnim rezultatima poslovanja u trećem tromjesečju. Tako je BASF, najveća kemijska kompanija u svijetu, nedavno objavio skok dobiti u trećem tromjesečju, najavio isplatu veće dividende i revidirao naviše prognoze poslovnih rezultata.

Čelnik Bayera, također jedne od vodećih njemački kemijskih tvrtki, objavio je da tvrtka očekuje da će njezino poslovanje u Kini porasti za 20 do 30 posto u ovoj godini. "Kina je najatraktivnije tržište u svijetu", ustvrdio je Koenig.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙