FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski Phosagro razmišlja o ponudi za Potash – mediji

Autor: gple
MOSKVA, 3. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Ruski proizvođač umjetnih gnojiva Phosagro namjerava podastrti ponudu za vodećeg proizvođača gnojiva u svijetu, kanadski Potash BHP, i time konkurirati ponudi BHP Billitona, izvijestio je u srijedu moskovski poslovni dnevnik Vedomosti.

Predsjednik uprave Phosagra Vladimir Litvinenko zatražio je od ruskog premijera Vladimira Putina da odobri potencijalnu transakciju a od ruskih banaka da osiguraju potrebna sredstva, pišu Vedomosti, pozivajući se na Litvinenkovo pismo ruskom premijeru.

Vijest o ruskoj ponudi objavljena je nakon što su kanadski regulatori u utorak priopćili da još nisu donijeli odluku o 39 milijardi dolara vrijednoj ponudi BHP Billitona za Potash. Dva su kanadska lista izvijestila da birokrati savjetuju vladi da odobri ponudu dok su se tržištem proširile glasine da će je vlada u Ottawi blokirati.

Kanadska savezna vlada objavit će odluku o transakciji tijekom dana, kazao je za Reuters dobro upućen izvor. Odluka mora biti objavljena do četvrtka ujutro.

Ruski list piše da vrijednost Phosagrove ponude za Potash nije poznata.

Po navodima koje prenose Vedomosti, čelnik ruske tvrtke tvrdi da dobro poznaje dužnosnike kanadske vlade koji će donijeti odluku o transakciji i upravu kanadske tvrtke, te da se oni ne protiv savezu s Rusijom.

Phosagro je osigurao preliminarne sporazume s kanadskim bankama koje su pristale osigurati polovinu potrebnih sredstava za planiranu transakciju dok bi ostatak trebale osigurati ruske banke, pišu Vedomosti.

U Phosagru nisu bili dostupni za komentar o toj informaciji.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙