FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP odbojka: Hrvatska - Kazahstan 3:0 - šire

Autor: rsal
TOKIO/ZAGREB, 3. studenog 2010. (Hina) - Hrvatske odbojkašice svladale su u dvoboju zadnjeg, 5. kola C skupine Svjetskog prvenstva u Japanu Kazahstan s 3:0 (25:19, 25:17, 25:18).

Hrvaticama je to druga pobjeda nakon što su u prvom nastupu svladali i Kubanke, a plasman u daljnje natjecanje ovisit će o susretu Kuba - SAD.

Ekipa Miroslava Aksentijevića konačno je odigrala jednu pravu utakmicu, s razigranim napadom koji su predvodili Maja Poljak s 12 poena, Sanja Popović (11) i Ivana Miloš (10).

Proboj u daljnje natjecanje će biti govoto nemoguć jer Kubanke imaju mnogo bolji omjer osvojenih poena od naših odbojkašica. Na ovom SP-u u slučaju izjednačenosti ekipa prvi kriterij predstavljaju osvojeni bodovi, pa bi Amerikanke više nego uvjerljivo morale poraziti Kubanke da Hrvatska nastavi natjecanje, a šanse za to su vrlo male.

"Bilo je vrlo teško igrati nakon učerašnjeg razočaranja protiv Nijemica. Ipka, uspjeli smo taktički i tehnički raditi što manje pogrešaka i to nas je odvelo do druge pobjede. Ako i ispadnemo, ponosan sam na svoje djevojke, koje su kasnije od svih doputovale u Japan, pa su imale najviše problema s aklimatizacijom. Nakon prvog dvoboja s Kubanka većina igračica je probdjela noć, a onda su uslijedila razočaranja. Vjerujem da ova ekipa može biti jako dobra i to ćemo pokazati u budućnosti", kazao je izbornik Aksentijević, dok je kapetanica Maja Poljak bila svjesna da će Hrvatska unatoč pobjedi putovati kući već nakon prvoga kruga.

"Teško je bilo naći motiva kada znaš da ti i maksimalna pobjeda ne znači ništa. Odlazimo iz Japana ponosne, po prvi puta smo svladali Kubanke i žao mi je što dvije pobjede nisu bile dovoljne", kazala je Poljak.

U drugoj utakmici naše skupine Njemačka je slavila protiv Tajlanda s 3:0.

HRVATSKA: Grbac 4, Dujić, Miletić 2, Delić , Popović 11, Jerkov 6, Ušić Jogunica 8, Katić, Bareš, Miloš 10, Alajbeg , Poljak 12

KAZAHSTAN: Jarlagasova 7, Nasedkina 3, Arslanova 2, Omeječenko 3, Išimceva 3, Lukomskaja, Ezau, Storoženko, Kucko, Anarbajeva 4, Matvejeva 7, Drobševskaja 12.

Pogreške suparnica: Hrvatska 22, Kazahstan 13.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙