FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bicro: 85 prijava u Program provjere inovativnog koncepta

Autor: dsta
ZAGREB, 2. studenog 2010. (Hina) - Poslovno-inovacijski centar Hrvatske BICRO zaprimio je u drugom krugu prijava u Program provjere inovativnog koncepta, pokrenut početkom svibnja, ukupno 85 prijava, a ukupna vrijednost traženih sredstava iznosi više od 15 milijuna kuna, dok bi privatni sektor uložio dodatnih 14 milijuna kuna u projekte.

Najzastupljeniji sektor u prispjelim prijavama su i nadalje digitalne tehnologije i ICT, međutim u odnosu na prvi krug postotak njihovog učešća je u laganom padu, dok se trend porasta uočava kod prijava iz drugih sektora tehnologije primjerice tehnologije s primjenom u zdravstvu i energetike, priopćeno je iz Bicroa.

Program bespovratnim sredstvima u iznosima od 35.000 do 350.000 kuna po projektu financira provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti i izradu funkcionalnog prototipa.

Iz Programa je moguće financirati do 75 posto ukupnih troškova. Ostatak od najmanje 25 posto natjecatelj treba osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Smisao provjere inovativnog koncepta je utvrditi tehničke karakteristike i komercijalni potencijal rezultata istraživanja čime će se premostiti jaz između istraživanja i razvoja i tržišta. Program provjere inovativnog koncepta podupire predkomercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi, ističu iz Bicroa.

Program financiraju Vlada Republike Hrvatske i Svjetska banka, a pokrenut je u suradnji s više partnera - Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkim parkom Varaždin, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje u okviru Regionalne razvojne agencije Međimurje – REDEA i TERA Tehnopolisom.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙