FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U blizini Ovčare nađene zakopane ljudske kosti

Autor: zdra
VUKOVAR, 1. studenog 2010. (Hina) - Kopajući iskop za polaganje sustava za navodnjavanje djelatnicu vukovarskog Vupika naišli su 300 metara od mjesta masovne grobnice na Ovčari na više ljudskih kostiju, izvijestila je policijska uprava Vukovarsko srijemska.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave Krunoslave Žgele, kosti su pronađene na dubini od 50-ak centimetara, a riječ je o najmanje tri osobe.

Nakon što se obavi očevid, kojemu su nazočni istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić i županijski državni odvjetnik Božidar Piljić, pronađene kosti će biti poslane na vještačenje kako bi se utvrdila točna starost, kazao je Žgela.

Na mjestu masovne grobice na Ovčari, u blizini koje su pronađene kosti, eskhumirani su 1996. posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga, a ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon sloma obrane grada.

Prema podacima vukovarske bolnice, iz bolnice je odvedeno oko 260 ranjenika i civila od kojih je 200 ubijeno na Ovčari dok se za preostalima još uvijek traga.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙