FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu završnica Međuregionalnog kupa u sportskom penjanju

Autor: vkla
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Oko 150 mladih penjača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije i Srbije u subotu će u Penjačkom centru u Zagrebu sudjelovati na završnici Međuregionalnog kupa (RCC - Regional Climbing Cup), na šestom natjecanju koje se ujedno boduje i za Kup u penjanju RH.

RCC je serija natjecanja organiziranih u suradnji penjačkih federacija Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, a na natjecanjima u ovoj godini do sada je nastupilo preko 350 mladih penjača iz spomenutih država i nekih drugih zemalja nečlanica lige. RCC postoji već nekoliko godina, a Hrvatska se kao zemlja domaćin po prvi puta uključila ove godine i to upravo organizacijom finalnog natjecanja.

Do sada su održana natjecanja u "boulderu" i "leadu" u Trstu, austrijskom Hermagoru, slovenskoj Radovljici, Judenburgu i mađarskom Szobathelyu.

Od hrvatskih penjača najuspješniji je Borna Čujić koji je u svojoj kategoriji do 14 godina osigurao pobjedu u ukupnom poretku i nadmašio penjačke velesile Sloveniju i Austriju.

(Hina) xvk ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙