FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Urednik "Hrvatske revije" Mladen Klemenčić dobio zahvalnicu Matice hrvatske

Autor: mbur
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Glavni urednik "Hrvatske revije" Mladen Klemenčić, nakon deset godina uređivanja tog časopisa, najavio je da uskoro odlazi s tog mjesta i prepušta uređivanje drugoj "ekipi", a kao priznanje za trud i dobro obavljen posao predsjedništvo Matice hrvatske uručilo mu je zahvalnicu.

Na današnjoj svečanosti uredništvo časopisa i Matičino vodstvo podsjetili su na ulogu te revije utemeljene 1928. Klemenčić je najavio da na mjestu urednika ostaje još mjesec dana, kad treba izići još jedan broj Hrvatske revije, a nakon toga njegova "misija" završava. Odluka nije donesena preko noći, kazao je, dodavši da su takve promjene dobre za Reviju i politiku novina koje uređuje od 2001. do 2010.

Po riječima predsjednika Matice hrvatske Igora Zidića, "Hrvatska revija" visoko je podignula razinu hrvatske periodike. Podsjetio je kako je svojedobno bila vodeći književni časopis u kojemu su pisali i surađivali Cesarec, Krleža i drugi uglednici. Revija je pod Klemenčićem nastavila tradiciju, napomenuo je izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom uređivačkom politikom časopisa kojemu je Klemenčić dao snažan autorski pečat.

Suradnica revije Jasna Čapo iz Instituta za etnologiju i folkloristiku kazala je kako se časopis bavio znanstveno-popularnim pitanjima u domovini i izvan nje te da je promišljao mjesto Hrvatske u svijetu. Pohvalila je njegovo sustavno bavljenje hrvatskom dijasporom, a književnik Ratko Cvetnić osvrnuo se na teme o gradskim četvrtima koje su prerasle u hvalevrijedan projekt.

(Hina) xmb mc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙