FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Madonna otvara lanac teretana diljem svijeta koje će spajati fitnes i zabavu, počevši od prve u Ciudad de Mexicu sredinom studenoga. Nazvan The Hard Candy Fitness Centers, prema naslovu Madonnina albuma iz 2008., lanac od deset teretana bit će otvoren u Meksiku, Rusiji, Brazilu, Argentini te europskim i azijskim gradovima. Madonna (52), velika ljubiteljica fitnesa i plesa, udružila se s osnivačem 24 Hour Fitnessa Markom Mastrovom, a partner u poslu joj je i menadžer Guy Oseary. Direktor lanca Chris Dedicik rekao je da će The Hard Candy Fitness Centers biti "ugodno iskustvo koje kombinira fitnes i zabavu". "U svemu će se osjetiti Madonnin 'duh'", rekao je Mastrov.

MOSKVA

Ruski premijer Vladimir Putin pozdravio je u utorak objavljivanje školske verzije slavnog romana "Arhipelaga gulaga" sovjetskog disidenta Aleksandra Solženjicina, ocijenivši da je riječ o knjizi koju svaki učenik treba pročitati. Solženjicinova monumentalna kronika patnje u radnim logorima tijekom diktature Josifa Staljina bila je zabranjene u Sovjetskom Savezu pošto je 1973. objavljena na Zapadu. "Ova je knjiga nužna. Da je nismo pročitali, ne bismo bili svjesni što se stvarno događalo u našoj zemlji", rekao je Putin Solženjicinovoj udovici Nataliji, objavila je državna televizija predstavljajući novo izdanje knjige. Solženjicinova udovica priredila je pojednostavljenu inačicu "Gulaga" za ruske školarce, skraćeno na četvrtinu originalnog romana. Državni mediji javili su da će novo izdanje biti obvezna lektira za sve 16-godišnjake.

NEW YORK

Američki glumac Charlie Sheen pronađen je u utorak gol i pijan u luksuznom hotelu Plaza u New Yorku, objavili su lokalni mediji, dok policija u službenom izvješću ističe da je hospitaliziran jer je zatečen u visoko toksiciranom stanju. Sheenov glasnogovornik tvrdi da je 45-godišnja zvijezda koja je na odvikavanju od ovisnosti loše odreagirala na neutvrđeni lijek. "Možemo ustvrditi da je Charlie imao alergijsku reakciju na neki lijek i da je odvezen u bolnicu iz koje bi trebao izaći sutra", kazao je glasnogovornik Stan Rosenfield. U policijskom izvješću stoji da je ophodnja došla na poziv hotelskog osoblja i zatekla glumca u "intoksiciranom i inkoherentnom stanju" te da je odveden u bolnicu nakon što je sam na to pristao.

BERLIN

Tjelohranitelji njemačke kancelarke Angele Merkel priveli su muškarca koji je pokušavao ući u njezinu kuću, rekao je u utorak glasnogovornik njemačke vlade. Pretprošli i prošli vikend 45-godišnjak je uspio ući u vrt kancelarkine kuće za odmor u seocetu sjeverno od Berlina, a jednom je, čini se, zvonio na vratima dok je Angela Merkel bila u kući. Nekoliko tjedana prije toga policija, koja je čuvala kancelarkin stan u Berlinu, otjerala je tog muškarca kad se pojavio i ondje.

SANTIAGO

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera ispričao se utorak zbog toga što je napisao "Deutschland ueber alles" u knjigu gostiju njemačkog predsjednika Christiana Wulffa tijekom prošlotjednog posjeta Berlinu. Tim riječima, koje u prijevodu znače "Njemačka iznad svega", nekoć je počinjala njemačka himna Deutschlandlied. Prva strofa himne povezivala se s dobom nacizma, pa je taj dio svečane pjesme zamijenjen trećom strofom koja se danas jedino pjeva. "Nisam znao da se ta fraza povezivala s mračnom prošlošću zemlje, pa se ispričavam i molim da mi oprostite", rekao je Pinera naknadno. Tijekom nacističkog doba pjevala se samo prva strofa himne i otada se ona povezuje s užasima toga režima.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙