FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U gorskim predjelima Hrvatske pada snijeg

Autor: Marina Bujan, Krunoslav Prpić
ZAGREB/GOSPIĆ, 26. listopada 2010. (Hina) - U Gorskom kotaru, na sjeveru Like te na Sljemenu pada snijeg, ponegdje pomiješan s kišom - ali to nije ništa neobično za ovo doba godine, smatraju u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Zbog snijega na kolniku, jutros je Sljemenskom cestom neredovito vozio autobus Mihaljevac–Tomislavov dom. Ekipa zimske službe očistila je snijeg te je poslije 11 sati na Sljemenskoj cesti normaliziran promet.

I u Lici pada snijeg. Zahladnjelo je, a u Gospiću se za samo jedan sat temperatura zraka spustila do ništice te pada susnježica. Zimska oprema obvezatna je za sva vozila, a na državnoj cesti Borje-Otočac zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima.

Najviše snijega palo je po vrhovima Velebita. U podvelebitskom primorju puše olujna bura. Dionicom jadranske magistrale Karlobag–Sv. Marija Magdalena zabranjen je promet za vozila prve skupine, a i dalje je za sav promet zatvorena dionica A-l od Sv. Roka do Posedarja.

U DHMZ-u doznajemo da je jutros u osam sati na Pargu izmjereno 13 centimetara snijega, Zavižanu šest centimetara, Delnicama tri centimetra, a na Plitvicama i Sljemenu po dva centimetra snijega. Dežurna sinoptičarka DHMZ-a rekla je kako se očekuje da će snijeg danas poslijepodne prestati padati na Sljemenu, a više ne bi trebao padati ni u Gorskom kotaru. Očekuje se da će u Lici snijeg padati i noćas i sutra ujutro.

(Hina) xkprp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙