FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Papa želi "pravedno rješenje" za problem smeća

Autor: vrad
RIM, 23. listopada 2010. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. zauzeo se u subotu za pronalaženje "pravednog rješenja" za problem smeća u Napulju i u njegovu prigradskom naselju, zbog čega već više od tjedan dana traju sukobi policije i prosvjednika.

"Sveti Otac očinskom brigom prati sve zabrinjavajuće informacije koje dolaze iz Terzigna", napuljskog predgrađa u kojemu traju prosvjedi, "izrazivši želju da se pronađe pravedno i svima prihvatljivo rješenje, uz sudjelovanje i uz dobru volju svih", ističe se u poruci državnog tajništva Svete Stolice tamošnjem biskupu, msgr. Beniaminu Depalmi, a prenosi agencija Ansa.

Već više od tjedan dana traju sukobi redarstvenih snaga i prosvjednika koji ne žele da se u Terzignu, dvadesetak kilometara jugoistočno od Napulja, otvori još jedno odlagalište smeća nakon zatvaranja deponija zbog nedostatka kapaciteta.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je u petak, nakon sjednice vlade i sastanka kriznog stožera o tom pitanju izdvajanje posebne pomoći i odredio je rok od 10 dana za rješenje problema otpada.

No gradonačelnici gradova u okolici Terzigna ne žele čuti ni za kakva obećanja i ističu da će se i dalje po svaku cijenu boriti protiv uporabe postojećeg i protiv otvaranja novog deponija.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙