FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

17. susret folklornih ansambala u Čakovcu

Autor: tjak
ČAKOVEC, 23. listopada 2010. (Hina) - Čakovec je ovog vikenda po peti puta zaredom domaćin susreta hrvatskih folklornih ansambala, a ovogodišnji, 17. susret, koji organiziraju Hrvatski sabor kulture, Zajednica kulturno-umjeničkih udruga Međimurske županije i KUD Kaštel iz Pribislavca bit će najmasovniji do sada, rekao je prilikom današnjeg otvaranja Dejan Buvač, predsjednik Hrvatskog sabora kulture.

U dva dana predstavit će se 13 folklornih ansambala iz isto toliko hrvatskih županija. Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri diljem Hrvatske kao i jedinstvena prilika da se jednom godišnje na jednom mjestu vidi ono najbolje što se događalo na folklornom planu na razini države.

Svako društvo izvest će dvije koregrafije od kojih je jedna iz njihovog kraja, a jedna iz nekog drugog dijela Hrvatske.

Cilj smotre, koja nema natjecateljski karakter, po predsjedniku Hrvatskog sabora kulture Dejanu Buvaču je da poveća broj županija u kojima postoji zajednica kulturno-umjetničkih udruga. U proteklih pet godina ta brojka je s 10 porasla na 13, a želja je Hrvatskog sabora kulture da se ona poveća na konačnih 21 jer su dosadašnje smotre pokazale da je to najbolje organizrani dio amaterizma u nas, zaključio je Buvač.

Susret hrvatskih folklornih ansambala otvoren je svečanim mimohodom, a uslijedio je program u dvorani Centra za kuluturu.

(Hina) xtjak yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙