FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan broj hodočasničkih skupina iz svijeta u Međugorju u listopadu, najviše Hrvata

Autor: zkre
MOSTAR, 23. listopada 2010. (Hina) - Ured informiranja centra Mir u Međugorju izvijestio je da je tijekom listopada pristigao rekordni broj hodočasničkih skupina iz svih dijelova svijeta u skoro 30-godišnjem postojanju međugorskog fenomena, a najviše je Hrvata.

Od početka listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje su pristigle hodočasničke skupine iz 31 zemalja svijeta a među najbrojnijim su vjernici iz Hrvatske.

Kako je objavio Ured informacija Centra, Međugorje su pohodile hodočasničke skupine iz Austrije, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Engleske, Irske, Češke, Italije, Brazila, Francuske, Portugala, Amerike, Poljske, Australije, El Salvadora, Argentine, Meksika, Egipta, Belgije, Nizozemske, Rumunjske, Koreje, Kanade, Slovenije, Španjolske, Kolumbije, Ukrajine, Latvije, Vijetnama i Slovačke.

Dodaje se da su osobito brojne skupine hodočasnika iz Hrvatske, prije svih iz više istarskih gradova, Koprivnice, Bjelovara, Zagreba, Baranje, Dubrovnika, Zadra, Krapine, Knina i Karlovca.

Iz Karlovca je stiglo 248 hodočasnika, a među njima i Mirjana Granić, osnivačica udruge za promicanje vrijednosti i poštivanja dara života "Gabrijel". Kako navodi Centar Mir među hodočasnicima iz Kanade je i gospođa Yolande Guerette, koja tvrdi da je fizički ozdravila u Međugorju. Gospođa Yolande je nakon ozdravljenja pokrenula misiju po kojoj se mnoštvo ljudi u Kanadi i SAD-u posvetilo Bezgrešnome Srcu Marijinu.

U Međugorju je na hodočašću u listopadu bio i talijanski kapucin Fiorenzo Mastroiani, koji od samoga početka prati događanja u Međugorju. Kao novinar je 1995. snimio dokumentarni film o Međugorju. Jedno vrijeme bio je ravnatelj radija "Tabor" u napuljskoj biskupiji, a već 29 godina radi na televizijskoj postaji "TV 21".

Otkako je Sveta Stolica početkom ove godine utemeljila posebno Međunarodno povjerenstvo za preispitivanje međugorskog fenomena kojemu je na čelu talijanski kardinal Camillo Ruini značajno je povećan broj hodočasnika koji dolaze u Međugorje.

Šestero osoba prema osobnim kazivanjima tvrdi da im se Gospa prvi put ukazala 24. lipnja 1981. Pojedinima vidjelicama Gospa se ukazuje i danas. Posljednje službeno stajalište Jugoslavenske biskupske konferencije doneseno 1991. nije moglo potvrditi nadnaravnost međugorskih zbivanja, no naložilo je da se ovaj fenomen dalje nastavi motriti.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙