FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Loš dan hrvatskih nada

Autor: vkov
PORTO CARRAS, 23. listopada 2010. (Hina) - U 3. kolu Svjetskog prvenstva mladih šahista i šahistica, što se igra po dobnim skupinama od 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, svi hrvatski predstavnici, koji su startali sa dvostrukim pobjedama, osim Maria Muškardina pretrpjeli su prve poraze.

U skupini do 16 godina Muškardin je remizirao s vrlo jakim Rusom Sergejem Savitskim i pri samom je vrhu sa 2,5 boda. Matija Ostović je izgubio od sjajnog Poljaka Kamila Draguna, a poražen je i Teo Tomulić u skupini do 10 godina.

U konkurenciji do 18 godina Ivona Purgar je izgubila od azerbejdžanske međunarodne majstorice Narmine Kazimove, a Patricija Vujnović (do 16) od Indijke Šalmali Gagare. Božidar Iveković (do 14), Tamara Ljikar (do 12) i Mihaela Blažeka (do 10) drugim su pobjedama prešli u „gornji dio poretka", a Jurica Srbiš (do 16) je postigao prvu pobjedu i došao na granicu od 50% osvojenih bodova.

Poslije 3. kola od hrvatskih predstavnika najbolji je Mario Muškardin sa 2,5 boda, a Matija Ostović, Božidar Iveković, Teo Tomulić, Ivona Purgar, Patricija Vujnović, Tamara Ljikar i Mihaela Blažeka imaju po 2 boda.

(Hina) xvkov yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙