FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Singapur poziva Indoneziju da zaustavi paljenje zemljišta

Autor: bnov
DŽAKARTA, 22. listopada 2010. (Hina/AFP) - Singapur je pozvao u petak Indoneziju da se djelotvornije bori protiv paljenja poljoprivrednih površina na otoku Sumatri koji uzrokuju jako atmosfersko zagađenje već nekoliko dana nad dijelom jugoistične Azije.

Singapurski ministar vanjskih poslova George Yeo telefonirao je svojem indonezijskom kolegi Martyju Natalegawi kako bi izrazio zabrinutost zbog pogoršanja situacije i ponudio pomoć Singapura u borbi protiv požara.

Natalegawa ga je uvjerio da će njegova zemlja "pokušati riješiti problem", piše u priopćenju singapurske diplomacije.

Džakarta je istaknula da je približno 300 osoba, među kojima vatrogasci, angažirano u gašenju vatre koju pale, kao i svake suhe sezone, seljaci i šumski radnici kako bi pripremili teren za sadnju.

Tradicionalna praksa paljenja zabranjena je zakonom ali indonezijske vlasti imaju problema s primjenom iako se situacija poboljšala zadnjih godina.

U Singapuru, smještenom s druge strane Malajskog prolaza, atmosfersko zagađenje u četvrtak navečer doseglo je razinu štetnu za zdravlje, priopćuju iz Agencije za okoliš. Stanje se popravilo u petak ali su neki Singapurci nastavili nositi zaštitne maske.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙