FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znaor: zbog grubo povrijeđena prava na pošteno suđenje podnio sam tužbu Europskom sudu za ljudska prava

Autor: zkra
ZLATAR, 21. listopada 2010. (Hina) - Drugi dan iznošenja obranena Županijskom sudu u Zlataru bivši vlasnik Tehnomehanike Nediljko Znaor, optužen da je zloporabom položaja i ovlasti sebi priskrbio milijunsku korist, osvrnuo se danas na dosadašnje suđenje koje traje cijelo desetljeće te objavio da je podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava.

Znaor je jučer podsjetio da je nakon dolaska koalicijske vlasti 2000. poništen raspisani natječaj za nabavu vatrogasnih vozila za proizvodnju kojih se pripremala njegova tvrtka te da je kupnja obavljena izravnom pogodbom preko Daimlerova konzorcija Debisa i partnera IM Metala iz Ozlja, te tako namjerno uništena "Tehnomehanika", uspješna tvrtka s 300 radnika.

„Zakon je isti za sve, ali nismo svi isti pred zakonom, a to se može primijeniti i na zagorsko državno odvjetništvo", rekao je danas Znaor. Ustvrdio je da mu je grubo provrijeđeno pravo na pošteno suđenje kad mu je izrečena uvjetna osuda zbog poreza i doprinosa koje je platio dvije godine prije nego je podignuta optužnica.

Zato sam podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava, rekao je Znaor u iznošenju obrane pred sudskim vijećem kojim predsjeda Petar Šakić.

Iz svega što sam dosad iznio i onoga za što sam dosad pravomoćno i nepravomoćno osuđivan, suprotno dokazima iz spisa kako bi pod svaku cijenu bio osuđen, cijeli slučaj poprima karakter montiranog kaznenog postupka, ocijenio je Znaor.

Bivši većinski vlasnik "Tehnomehanike", nekad ugledna marijabistričkog poduzeća za proizvodnju specijalnih čeličnih konstrukcija i hidrauličnih autonadogradnji, napomenuo je da njegovo poduzeće nije trebalo 2000. završiti u stečaju jer je već bilo preživjelo devedesete s otežanim uvjetima poslovanja.

„Činio sam sve što mi je bilo u moći da spasim tvrtku i nikad nisam počinio kazneno djelo. Posuđivao sam novac, vraćao ga i radili smo po ondašnjim zakonima i računovodstvenim propisima. Izgubio sam tvrtku, zdravlje, ugled i sve čime sam se mogao ponositi do 16. veljače 2000. kad sam nepravedno 14 mjeseci završio u pritvoru", rekao je Znaor na suđenju koje se nastavlja sutra njegovim odgovorima na pitanja odvjetništva i obrane .

(Hina) xzkra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙