FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski ministar vanjskih poslova u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 20. listopada 2010. (Hina) - Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, koji je u srijedu doputovao u neslužbeni posjet Bosni i Hercegovini, sastao se odvojeno s članovima predsjedništva BiH, s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inzkom te s čelnicima nekih političkih stranaka u toj zemlji.

Svi sastanci održani su za zatvorenim vratima, a u objavljenim priopćenjima uglavnom se ističe kako Turska ostaje privržena očuvanju mira i stabilnosti u BiH i susjednim zemljama.

U priopćenju iz ureda hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića stoji kako je ministar Davutoglu prenio uvjeravanja o čvrstoj potpori Ankare BiH.

„Naš je cilj, kad je ovaj prostor u pitanju, mir, stabilnost, blagostanje i napredak“, kazao je Davutoglu, dodavši kako aktualna turska politika zagovara rješavanje nesporazuma i uspostavu normalna života.

Turski je ministar također istaknuo kako teritorijalni integritet i suverenitet BiH moraju ostati nedvojbeni.

„To svatko mora poštovati, a članstvo u NATO-u bit će jamstvo za to“, drži Davutoglu.

Tijekom njegova susreta sa srpskim članom bosanskohercegovačkog državnog vrha Nebojšom Radmanovićem, turski je ministar vanjskih poslova prenio uvjeravanja kako njegova zemlja ne podupire ni jednu etničku skupinu u BiH te da prema svima ima isti, podjednako prijateljski odnos.

Iz ureda Valentina Inzka (OHR) priopćeno je kako je visoki predstavnik izvijestio Davutoglua da BiH treba što bržu uspostavu nove vlasti koja će provoditi reforme.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙