FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOO: Merritt neće moći nastupiti na OI u Londonu

Autor: zmat
BERLIN, 19. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Direktor za komunikacije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Mark Adams izjavio je kako amerčki atletičar LaShawn Merritt neće moći u Londonu 2012. godine braniti naslov olimpijskog pobjednika na 400 metara osvojen u Pekingu bez obzira što će mu do tada isteći 21-mjesečna suspenzija koju mu je izrekla Američka antidopinška agencija (USADA) zbog korištenja dopinga.

Merritt je u ponedjeljak kažnjen sa 21 mjesecom zabrane nastupa zbog previsoke razine testosterna, ali kao početak kazne određen je 28. listopada prošle godine jer od tada nije nastupao.

"Pravila MOO-a vrlo jasno govore kako je bilo kojem sportašu koji je kažnjen zabranom nastupa na šest mjeseci ili više zabranjen nastup na sljedećim Igrama. To pravilo vrijedi za sve", rekao je Adams.

Američka arbitražna udruga smatra kako je pravilo MOO-a u suprotnosti s kodeksom Svjetske antidopinške agencije (WADA), a kako je MOO potpisnik WADA-ina kodeksa, Merrittu se ne bi smjelo zabraniti nastup na OI u Londonu.

"Veselim se što skorijem povratku natjecanjima kako bih dokazao da su moji raniji uspjesi, uključujući i olimpijsko zlato, ostvareni pošteno", kazao je Merritt.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙