FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: 9. diplomatski frankofoni seminar

Autor: hspa
DUBROVNIK, 19. listopada 2010. (Hina) - Trodnevni 9. međunarodni diplomatski frankofoni seminar otvoren je u utorak u Dubrovniku, u organizaciji veleposlanstva Francuske u RH i Diplomatske akademije MVPEI-a u suradnji s Visokom nacionalnom školom za javnu upravu, Međunarodnom organizacijom frankofonije i Sveučilištem u Zagrebu.

Ovogodišnji skup, namijenjen uzajamnom informiranju i promociji odnosa između frankofonskih diplomata iz središnje, istočne i jugoistočne Europe, na kojem sudjeluje 25 diplomata iz 13 država te predavači iz Hrvatske, Francuske i Belgije, otvorio je državni tajnik za europske integracije u MVPEI-u Andrej Plenković.

On je posebno naglasio kako je za put Hrvatske u EU iznimno važno da se temeljito raspravi Poglavlje 31 vanjske, sigurnosne i obrambene politike, koje je pred zatvaranjem i koje bi trebalo biti zatvoreno do kraja ove godine.

Ovogodišnji seminar posvećen je perspektivi razvoja Zajedničke vanjske i sigurnosne politike nakon stupanja na snagu Lisabonskog sporazuma.

Kroz konkretne primjere i simulacije predstavit će se i vanjska i sigurnosna obrambena politika koja EU daje mogućnost uporabe civilnih ili vojnih sredstava u svrhu prevencije sukoba i u upravljanju međunarodnim krizama.

(Hina) xhspa ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙