FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo BiH podiglo novu optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu

Autor: rmav
SARAJEVO, 19. listopada 2010. (Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine objavilo je u utorak kako je podiglo još jednu optužnicu zbog ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u Bugojnu.

Kako je potvrđeno iz sjedišta ovog tužiteljstva u Sarajevu optužnica je podignuta protiv Osmana Šege, nekadašnjeg pripadnika vojne policije Armije BiH.

Šegu se tereti da je kao pripadnik 307. motorizirane brigade Armije BiH od srpnja 1993. pa do ožujka 1994. godine sudjelovao u ubojstvima i zlostavljanjima počinjenim nad zarobljenim hrvatskim civilima u Bugojnu.

Optužni prijedlog proslijeđen je na potvrđivanje Sudu BiH.

Pred tim sudom upravo zbog zločina u Bugojnu od 2008. godine traje suđenje Nisvetu Gasalu, Musajbu Kukavici, Enesu Handžiću i Senadu Dautoviću.

Svi su oni u razdoblju od 1993. do 1994. godine bili na zapovjednim dužnostima u vojnoj i civilnoj vlasti te su, među ostalim, označeni odgovornima i za protupravno zarobljavanje te zlostavljanje više do 300 Hrvata koji su bili zatočeni na nogometnom stadionu u Bugojnu.

Prema navodima optužnice, zatočenici su zlostavljani i odvođeni na prisilni rad, a najmanje trinaest Hrvata evidentiranih kao zatočenici do danas se vode kao nestali.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙