FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: Novih 400 vojnika u Oružanim snagama HR

Autor: aspa
ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - Na temelju godišnjeg Plana pribavljanja djelatnih vojnih osoba u Oružane snage RH, danas je primljeno 400 vojnika u postrojbe OS RH, koji će s Ministarstvom potpisati Ugovor o službi u OS RH u statusu djelatnog vojnika, priopćeno je iz MORH-a.

Riječ je o primanju oko 360 osoba koje su završile dragovoljno služenje vojnog roka u sklopu 3. i 4. naraštaja dragovoljnih ročnika ove i prošle godine, te 40 osoba koje su se ranije prijavile za primanje u djelatnu vojnu službu, a imale su odsluženi vojni rok i ispunile su sve potrebne kriterije.

Ugovor o službi u Oružanim snagama RH u statusu djelatnog vojnika potpisuje se na tri godine, s probnim rokom od šest mjeseci.

Sukladno potrebama OS RH vojnici se raspoređuju na specijalističku obuku u slijedeće postrojbe: Pješačku pukovniju Đakovo, Središte za obuku i doktrinu logistike Požega, Pukovniju PZO Zemunik Donji, Središte za obuku HRZ i PZO i Središte za obuku HRM Split, Inženjerijsku pukovniju Karlovac, Zračnu bazu "Pleso" Velika Gorica, Bojnu NBKO Dugo Selo, te Topničko-raketnu pukovniju Bjelovar.

Za navedene djelatne vojne osobe provest će se specijalistička obuka u trajanju od osam tjedana u njihovim postrojbama, priopćio je MORH.

(Hina) xpp/aš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙