FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kninska gradonačelnica primila veleposlanike Danske, Norveške i Švedske

Autor: jdev
KNIN, 14. listopada 2010. (Hina) - Kninska gradonačelnica Josipa Rimac primila je danas veleposlanike Danske, Norveške i Švedske - Bo Webera, Henrika Ofstada i Fredrika Vahlquista, koji su boravili u sklopu zajedničkog posjeta veleposlanstva nordijskih zemalja na području gradova Benkovca i Knina.

Gradonačelnica Rimac veleposlanike je upoznala s Kninom, pri čemu je istaknula da je prometna izoliranost jedan od glavnih razloga gospodarske nerazvijenosti i slabijega priljeva investitora na to područje.

Naglasila je kako su nacionalna i kulturološka raznolikost koje se u Kninu isprepleću veliko bogatstvo grada te da, unatoč tomu, nema međunacionalnih sukoba.

Danski veleposlanik Bo Weber zanimao se za izgradnju infrastrukture i projekte grada koji pridonose privlačenju novca iz fondova Europske komisije te povratku izbjeglica.

Rimac je rekla kako je ponosna što je proces povratka izbjeglica uglavnom završen ili je u određenim slučajevima u završnoj fazi. Istaknula je da je Knin među rijetkim jedinicama lokalne samouprave koje su zadovoljile sve stroge uvjete Europske unije "u apliciranju i dobivanju sredstava iz IPA fonda", i to za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže ukupne duljine 40 kilometara koja je upravo u početnoj fazi realizacije.

Norveški veleposlanik Henrik Ofstad pokazao je zanimanje za proizvodnju te strukturu zaposlenosti u Kninu.

"Poljoprivreda i stočarstvo definitivno su grane koje su tradicionalno vezane za kninsko područje i njegov razvoj, a posebno je bitno stvaranje novih brendova u ekološkoj proizvodnji i plasman zdrave ekološke hrane, posebno u segmentu turizma. To predstavlja budućnost Knina, jednako kao i nove tehnologije i uslužne djelatnosti koje vidimo u skorom otvaranju VIPnet korisničkog centra u Kninu", rekla je kninska gradonačelnica.

Na sastanku, koji je završio posjetom gradonačelnice i veleposlanika kninskoj tvrđavi, rečeno je kako je moguća suradnja Knina s tvrtkama iz Danske, Norveške i Švedske.

(Hina) xjdev ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙