FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MiIinović: odluka o daljenjem liječenju ubojice Marija K. danas ili sutra

Autor: tmar
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da će Povjerenstvo za prisilni smještaj i liječenje neubrojivih osoba danas, a najkasnije sutra donijeti odluku o daljenjem liječenju duševnog bolesnika i dvostrukog ubojice Marija K. iz Slavonskog Broda, koji je trenutno u Zatvorskoj bolnici u Svetušimunskoj.

Prema pisanju medija, to povjerenstvo Ministarstva zdravstva nije u pola godine donijelo rješenje gdje će se zatvorenik nastaviti liječiti pa bi se on 19. listopada mogao naći na slobodi.

"To je vrlo delikatan i ozbiljan slučaj. Izviješten sam da će povjerenstvo, ako ne danas, onda sutra donijeti konačnu odluku. 19. listopada je zakonski rok ali se s odlukom neće čekati zadnji dan", kazao je Milinović novinarima danas u Ministarstvu zdravstva.

Rekao je kako nije istina da se Povjerenstvo nije sastajalo te da su članovi bili u kontaktu ako se i nisu formalno susretali. O slučaju, dodaje, postoje stručna mišljenja, a pojedini stručnjaci se nisu složili s nalazima vještaka.

Višestruki ubojica Mario K. je 2004. u neubrojivom stanju ubio dvije osobe u Slavonskom Brodu a 2009. u Psihijatrijskoj bolnici Popovača jednog pacijenta te bolnice.

(Hina) xmt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙